WŁOSKI OCET WINNY Z BIAŁEGO WINA ‘O SOLE ‘E NAPULE 1 LITR
Opis
WŁOSKI OCET WINNY Z BIAŁEGO WINA ‘O SOLE ‘E NAPULE
Biały ocet winny od włoskiego producenta ‘O SOLE ‘E NAPULE, jest otrzymywany z jasnego białego wina, podczas fermentacji octowej prowadzonej w kontrolowanych warunkach.
Stężenie kwasu octowego wynosi około 6%.
Biały ocet jest stosowany do nadania delikatnie kwaskowego smaku przyrządzanym potrawom, głównie do wytrawnych sałatek i surówek ze świeżej sałaty.
Składniki: wino, woda, przeciwutleniacz (dwutlenek siarki).
Kwasowość 6%.
Wyprodukowano w UE.
Objętość netto: 1000 ml
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent: ‘O Sole ‘e Napule di Alfonso Calabria s.r.l., Via Vecchia del Bosco, Area Pip, 80034 Marigliano (NA), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 85 kJ/20 kcal
tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g
białko: 0 g
sól: 0,05 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.