WŁOSKI OCET WINNY Z CZERWONEGO WINA ‘O SOLE ‘E NAPULE 1 LITR
Opis
WŁOSKI OCET WINNY Z CZERWONEGO WINA ‘O SOLE ‘E NAPULE
Ocet winny od włoskiego producenta ‘O SOLE ‘E NAPULE jest otrzymywany z intensywnie czerwonego wina podczas fermentacji octowej prowadzonej w kontrolowanych warunkach.
Stężenie kwasu octowego wynosi około 6%.
Ocet jest stosowany do nadania delikatnie kwaskowego smaku przyrządzanym potrawom. Czerwony ocet winny stosuje się do marynat mięs czerwonych, cielęciny czy jagnięciny oraz sałatek i surówek z czerwonych warzyw, a także zup np. botwiny, czerwonego barszczu.
Składniki: wino, woda, przeciwutleniacz (dwutlenek siarki).
Kwasowość 6%.
Wyprodukowano w UE.
Objętość netto: 1000 ml
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent: ‘O Sole ‘e Napule di Alfonso Calabria s.r.l., Via Vecchia del Bosco, Area Pip, 80034 Marigliano (NA), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 85 kJ/20 kcal
tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g
białko: 0 g
sól: 0,05 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.