Włoski ser GORGONZOLA D.O.P 1,45 kg Belometti
Opis
Oryginalny, pleśniowy włoski ser:
Formaggio GORGONZOLA D.O.P.
Ser Gorgonzola powstaje z pełnego, pasteryzowanego krowiego mleka, (wyłącznie świeżego )w kadzi, w temperaturze 30 °C. Przed koagulacją do mleka dodawane są kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka oraz zarodniki penicyliny przez co staje się naturalnym antybiotykiem. Po zakończeniu dojrzewania, krąg serowy jest zabezpieczany osłoną z aluminium tłoczonego. Osłona potwierdza autentyczność produktu, zmniejsza kurczenie się sera powodowane przez odparowanie, zabezpiecza skórkę przed pękaniem i uszkodzeniami mechanicznymi.
Przed skosztowaniem, zalecamy pozostawić ser w temperaturze pokojowej przez minimum 30 minut, po to by wyostrzyły się jego cechy organoleptyczne, wtedy to stanie się najsmaczniejszy. Szczelne opakowanie przedłuża trwałość produktu, gwarantując maksymalną świeżość.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g:
- Wartość energetyczna 1293Kj - 309Kcal
- Tłuszcz 25g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18,7g
- Węglowodany 10,1g (w tym cukru 0,1g)
- Białko 21,2g
- Sól 2,12g
Termin ważności: 10/07/2023r
Wyprodukowano we Włoszech