Włoski ser twardy Grana Padano DOP Ghidetti 4,750 kg
Opis
GRANA PADANO D.O.P. +/- 4,750 kg
- to ser twardy, wytwarzany z mleka krowiego, ser włoski - długodojrzewający, bez konserwantów w składzie. To ser, który we włoskiej kuchni odnajdziemy na pizzy, zapiekankach, a także w wielu daniach makaronowych czy mięsnych, w których często stanowi zwieńczenie potrawy.
Grana padano produkowany jest z mleka chudszego niż jak to jest w przypadku Parmezanu.
DOJRZEWANIE: najkrótszy dopuszczalny okres dojrzewania sera Grana Padano to 9 miesięcy, a w przypadku serów o najwyższej jakości, czas dojrzewania trwa do 2 lat.
KONSERWANTY: podczas produkcji sera używany jest lizozym, który niweluje tworzenie się kultur bakterii w okresie dojrzewania sera, kiedy nabiera bezcennych właściwości smakowych. Szczelne opakowanie przedłuża trwałość produktu, gwarantując maksymalną świeżość.
Skład: mleko, podpuszczka,lizozym.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia:1645kJ/398kcal
Tłuszcz:29 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0g
W tym cukry:0g
Białko: 33g
Sól: 1,5g
Wyprodukowano we Włoszech
Termin ważności: 14.04.2024r.