Włoska mąka bezglutenowa - Le 5 Stagioni 1 kg
Opis
Gotowa, specjalna mieszanka do pizzy, przygotowana ze składników pozbawionych glutenu, laktozy oraz mleka. Dzięki swojemu unikalnemu składowi pozwala stworzyć pyszną, lekkostrawną pizzę pozbawioną glutenu. Receptura jest bardzo prosta i intuicyjna, gwarantuje świetnie wyrośnięte ciasto. Stanowi idealny substytut tradycyjnej mąki dla tych, którzy nie tolerują lub źle trawią gluten.
Składniki: mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, włókno nasion babki płesznik, mąka strączkowa (groch), cukier, włókno roślinne (ziemniak, groch, ryż, len), mąka jaglana, zagęszczacze: E464, inulina, mączka z siemienia lnianego, mąka ryżowa, soda oczyszczona, mąka z nasion guar, naturalne aromaty, pirofosforan sodu, dekstroza
Mąka wystarcza do wyrobu aż 8 ciast do pizzy!
Potrzebne składniki:
- Maka mix Gluten Free 5 Stagioni: 1000 g
- Woda 840 ml
- oliwa extra virgin 50 ml
- drożdże 15/30 g
Kraj produkcji: WŁOCHY
Producent zmienił szatę graficzną opakowania produktu, nie zmienił jednak składu i jakości.
Data ważności: 21/06/2025r