Włoski Naturkraft zakwas pszenny do ciasta instant 500 g
Opis
Włoski zaczyn do pizzy Naturkraft zawiera dwa podstawowe składniki: naturalny zakwas pszenny w formie instant, który produkowany jest z mąki pszennej i kultur bakterii wg. specjalnie opracowanej włoskiej receptury, oraz mąkę pszenną słodową. Jest to naturalny produkt, który znacznie ułatwia proces przygotowania ciasta na pizzę i innych ciast drożdżowych np.chleba, bułek, poprzez przyspieszenie procesu fermentacji i optymalizację czasu wyrastania, a także pozwala na zmniejszenie o 20% ilości użytych drożdży. Dzięki użyciu preparatu Naturkraft wyrabiane ciasto wykazuje wysoki poziom elastyczności i staje się bardzo miękkie, szybciej wyrasta oraz posiada doskonałe walory smakowe. Po upieczeniu ciasto jest lekkostrawne i chrupiące. Zalecana ilość produktu dodanego do ciasta, to między 1% a 3% ilości użytej mąki, czyli od 10g do 30g na 1kg użytej mąki.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna 1488kJ/351Kcal
Tłuszcz 1,45g
Węglowodany 69g (w tym cukru 2,1g)
Błonnik 5,1g
Białko 13g
Sól 0,0008g
Termin ważności: 31/08/2025r.