WŁOSKI OCET BALSAMICZNY Z MODENY IGP* ‘O SOLE ‘E NAPULE 500 ML *Chronione Oznaczenie Geograficzne
Opis
WŁOSKI OCET BALSAMICZNY Z MODENY IGP* ‘O SOLE ‘E NAPULE
*Chronione Oznaczenie Geograficzne
Najwyższej jakości ocet balsamiczny od włoskiego producenta ‘O SOLE ‘E NAPULE o głębokim ciemnym kolorze i idealnej gęstości.
Doceniany i bardzo lubiany ocet w kuchni włoskiej, jest silnie aromatycznym dodatkiem otrzymywanym z moszczu winogronowego, poddanego procesowi fermentacji. Wykorzystywany jest w najróżniejszych daniach kuchni włoskiej, nawet do słodkich deserów, zwłaszcza owocowych.
Ponadczasowy smak octu i jego niezwykły aromat świetnie komponuje się z wieloma sałatkami, sosami mięsnymi, marynatami, a także z potrawami grillowanymi.
Składniki: ocet winny, skoncentrowany moszcz winogronowy, barwnik spożywczy (karmel E150d).
Kwasowość 6%.
Produkt zawiera SIARCZYNY.
Objętość netto: 500 ml
Najlepiej spożyć przed: 11.2027 r.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent: ‘O Sole ‘e Napule di Alfonso Calabria s.r.l., Via Vecchia del Bosco, Area Pip, 80034 Marigliano (NA), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 279 kJ/65 kcal
tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 13 g, w tym cukry: 13 g
białko: 0,05 g
sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.