GRILLOWANE BAKŁAŻANY W PLASTRACH W OLEJU SŁONECZNIKOWYM ‘O SOLE ‘E NAPULE 960 G
Opis
GRILLOWANE BAKŁAŻANY W PLASTRACH W OLEJU SŁONECZNIKOWYM ‘O SOLE ‘E NAPULE
To cienkie plasterki bakłażanu zanurzone w oleju słonecznikowym, prosto od włoskiego producenta '‘O SOLE ‘E NAPULE. Produkowane z wyłącznie najwyższej jakości włoskich warzyw.
Idealnie sprawdzą się jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy lub dań mięsnych.
Do słynnych potraw z dodatkiem bakłażana należą np. melanzane alla parmigiana, grecka musaka, spaghetti alla norma, ratatouille oraz involtini z bakłażana.
Składniki: bakłażany 68%, olej słonecznikowy 27%, ocet winny, sól, oregano, czosnek, papryczka chili, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy).
Produkt może zawierać znikome ilości SELERA i TUŃCZYKA.
Masa netto: 960 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na wieczku.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Producent: ‘O Sole ‘e Napule di Alfonso Calabria s.r.l., Via Vecchia del Bosco, Area Pip, 80034 Marigliano (NA), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 294 kJ/71 kcal
tłuszcz: 5,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
węglowodany: 2,9 g, w tym cukry: 1,7 g
białko: 0,9 g
sól: 0,8 g