MĄKA PSZENNA Z PSZENICY ZWYCZAJNEJ DO PIZZY TYP 0 MANITOBA ORO CAPUTO 1 KG
Opis
MĄKA PSZENNA Z PSZENICY ZWYCZAJNEJ DO PIZZY TYP 0 MANITOBA ORO CAPUTO
Właściwości mąki o wysokiej zawartości glutenu, białka, sprawiają, że wyrobione ciasto staje się lśniące i jednolite. Dodatek mąki powoduje, że ciasto surowe jest elastyczne i rozciągliwe, łatwe do formowania, a w ciepłym miejscu pięknie wyrośnie.
Ten rodzaj mąki sprawdzi się w przepisach, które wymagają długiego wyrastania np. chleba, bułek, ciasta do pizzy, a także wypieków cukierniczych, takich jak: babki, biszkopty, pączki, a nawet chrusty.
Wilgotność max.15,5%, W=370/390, P/L=05/06, białko-14/14,5%
Składniki: mąka pszenna z PSZENICY zwyczajnej typ 0
Produkt zawiera GLUTEN.
Produkt może zawierać znikome ilości SOI.
Wilgotność: maks. 15,5%
Masa netto: 1000 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
Producent: ANTIMO CAPUTO s.r.l., Corso San Giovanni a Teduccio 55, 80146 Neapol, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1482 kJ/ 350 kcal
tłuszcze: 1,5 g, w tym nasycone: 0,1 g
węglowodany 69 g, w tym cukry 1 g
błonnik: 3,0 g
białko: 14 g
sól: 0,016 g