MAKARON BEZGLUTENOWY DITALINI BARILLA 400 G
Opis
MAKARON BEZGLUTENOWY DITALINI RIGATI SENZA GLUTINE BARILLA
Włoski makaron bezglutenowy ditalini rigati od włoskiego producenta BARILLA charakteryzuje się delikatnym i zbilansowanym smakiem. Makaron o prążkowanej zewnętrznej strukturze i drobnej średnicy idealnie sprawdzi się jako baza do sałatek lub dodatek do zup.
Polecamy przepis na włoską zupę minestrone z dodatkiem bezglutenowego makaronu ditalini BARILLA.
Składniki: mąka kukurydziana biała 60%, mąka kukurydziana żółta 29,5%, mąka ryżowa pełnoziarnista 10%, woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Produkt nie zawiera glutenu.
Masa netto: 400 g.
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Czas gotowania: 9 minut.
Producent: Barilla G. e R. Fratelli SpA, Via Mantova 166, 43122 Parma, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1518 kJ/358 kcal
tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 79 g, w tym cukry: <0,5 g
błonnik: 1,1 g
białko: 6,5 g
sól: <0,01 g