MAKARON BEZGLUTENOWY RURKI BARILLA 400 G
Opis
MAKARON BEZGLUTENOWY RURKI BARILLA
Makaron rurki od włoskiego producenta BARILLA, charakteryzuje się prążkowaną powierzchnią zewnętrzną i niewielką średnicą. Szeroki zakres zastosowania makaronu penne rigate zjednał sobie serca wielu fanów na całym świecie. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z sosami na bazie mięsa lub warzyw, jak również z owocami morza. Doskonale smakuje również z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i tartym parmezanem.
Składniki: mąka kukurydziana biała 60%, mąka kukurydziana żółta 29,5%, mąka ryżowa pełnoziarnista 10%, woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Produkt nie zawiera glutenu.
Masa netto: 400 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wskazówki dotyczące przygotowania makaronu: doprowadź wodę do wrzenia. Gdy zacznie się gotować, dodaj sól. Wsyp makaron. Zamieszaj od czasu do czasu. Po ugotowaniu odcedź i dopraw według uznania.
Czas gotowania al dente: 10 minut.
Producent: Barilla G. e R. Fratelli Sp, Via Mantova 166, 43122 Parma, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1518 kJ / 358 kcal
tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 79 g, w tym cukry: < 0,5 g
błonnik: 1,1 g
białko: 6,5 g
sól: < 0,01 g