MAKARON BEZGLUTENOWY SPAGHETTI SENZA GLUTINE BARILLA 400 G
Opis
MAKARON BEZGLUTENOWY SPAGHETTI SENZA GLUTINE BARILLA
Bezglutenowy makaron spaghetti od włoskiego producenta Barilla, charakteryzuje się delikatnym i zbilansowanym smakiem. Idealny w połączeniu z niektórymi wędlinami (uprzednio podsmażonymi na patelni), z sosem pomidorowym i warzywami, jak również z sosem ragù, czy też z owocami morza.
Polecamy przepis na makaron bezglutenowy spaghetti alla carbonara.
Składniki: mąka kukurydziana biała 60%, mąka kukurydziana żółta 29,5%, mąka ryżowa pełnoziarnista 10%, woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Produkt nie zawiera glutenu.
Masa netto: 400 g
Najlepiej spożyć przed: 10.03.2026 r.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Czas gotowania al dente: 11 minut.
Producent: Barilla G. e R. Fratelli Sp, Via Mantova 166, 43122 Parma, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1518 kJ / 358 kcal
tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 79 g, w tym cukry: < 0,5 g
błonnik: 1,1 g
białko: 6,5 g
sól: < 0,01 g