MAKARON ELICOIDALI NR 49 LINEA PROFESSIONALE RUMMO 1 KG
Opis
MAKARON ELICOIDALI NR 49 RUMMO
Makaron przygotowany z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki otrzymywanej z dwukrotnego zmielenia ziaren pszenicy durum.
Makaron Elicoidali, włoskiego producenta Rummo, to rurki o prążkowanej strukturze i dużej średnicy, które doskonale sprawdzą się w połączeniu z każdym rodzajem sosu, zwłaszcza sosem mięsnym lub warzywnym.
Polecamy przepis na makaron Elicoidali alla norma w połączeniu z sosem pomidorowym i bakłażanami z dodatkiem solonej ricotty. Palce lizać!
Składniki: gruboziarnista mąka pszenna z pszenicy durum.
Produkt może zawierać znikome ilości soi i gorczycy.
Produkt nie zawiera barwników i konserwantów.
Masa netto: 1000 g
Najlepiej spożyć przed: 03.02.2026 r.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Czas gotowania: 11 minut.
Producent: Rummo S.p.a., Via dei Grandi Maestri Pastai 1, 82100 Benevento, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1510 kJ / 356 kcal
tłuszcz: 1,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 69,5 g; w tym cukry: 3,1 g
błonnik: 2,9 g
białko: 14,5 g
sól: 0,005 g