OLIWKI ZIELONE BELLA DI CERIGNOLA W ZALEWIE SOLANKOWEJ IPOSEA 530 G
Opis
OLIWKI ZIELONE BELLA DI CERIGNOLA W ZALEWIE SOLANKOWEJ IPOSEA
Oliwki uprawiane w miejscu wprost stworzonym dla nich - na południu Włoch, w gorących promieniach słońca, tonizowane wilgotnym powietrzem znad lazurowej tafli wody. Zielone oliwki są bardzo tradycyjnym dodatkiem w kuchni śródziemnomorskiej, każdej potrawie nadają egzotycznego i niezapomnianego smaku. Głównie dodawane są do pizzy, świetnie komponują się również jako dodatek do owoców morza, potraw makaronowych, dań mięsnych, serów czy ulubionych zapiekanek.
Składniki: oliwki, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
Produkt bezglutenowy.
Masa netto: 530 g
Masa po odsączeniu: 310 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na wieczku.
Przechowywanie: przechowywać z dala od źródeł ciepła, w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: IPOSEA S.r.l., S.S. 545 Rivolese Km. 3,400, 71042 Cerignola (FG), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 582 kJ/ 141 kcal
tłuszcz: 13,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
węglowodany: 1,6 g, w tym cukry: 0,0 g
błonnik: 3,0 g
białko: 1,2 g
sól: 2,6 g