PASSATA POMIDOROWA MUTTI 400 G
Opis
PASSATA POMIDOROWA MUTTI
Produkt przygotowany w 100% z włoskich pomidorów.
Passata pomidorowa Mutti jest produkowana ze specjalnie wyselekcjonowanych pomidorów, pochodzących ze słonecznych regionów Włoch. Wyjątkowo słodka, delikatna, gęsta, o gładkiej konsystencji, bez skórki i nasion. Idealna do podgrzania i krótkiego gotowania. Doskonała do przygotowania dań na bazie jaj, drobiu oraz sosów do makaronów. Może być użyta jako baza do zup, dipów czy nawet drinków. Sprawdzi się zawsze w codziennym gotowaniu.
Produkt jest wydajny dzięki niezwykle gęstej konsystencji.
Pomidory stanowią bogate źródło likopenu, potasu a także witamin C i E oraz beta-karotenu.
Składniki: pomidory 99,5%, sól.
Masa netto: 400 g.
Najlepiej spożyć przed: patrz nakrętka.
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Producent: Mutti S.p.A., Via Traversetolo 28, 43022 Montechiarugolo, Parma, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 149 kJ/36 kcal
tłuszcz: <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
węglowodany: 5,1 g, w tym cukry: 4,5 g
białko: 1,6 g
sól: 0,50 g
Opakowanie: butelka szklana jednorazowego użytku.