PESTO Z POMARAŃCZOWYCH POMIDORÓW MUTTI 180 G
Opis
PESTO Z POMARAŃCZOWYCH POMIDORÓW MUTTI
PESTO Z POMARAŃCZOWYCH POMIDORÓW MUTTI to intensywny smak tradycyjnego pesto z obniżoną zawartością tłuszczu o 30%. W przepisie zastosowano konkretną odmianę pomarańczowego pomidora, który nadaje pesto oryginalny żółtawo-pomarańczowy kolor. To właśnie dzięki zastosowaniu pomarańczowych pomidorów udało się ograniczyć ilość oleju i soli. A dodatki, takie jak: papryka, migdały i ser Pecorino Romano DOP, wzbogacają walory smakowe pesto.
Składniki: passata z pomarańczowych pomidorów 51%, olej słonecznikowy, papryka żółta 13,5%, SER Pecorino Romano DOP 4,8% (MLEKO), MIGDAŁY 3%, błonnik roślinny (groch, marchew, bambus), szalotka, cukier, naturalne aromaty, sól, potrójny koncentrat pomidorowy, tymianek, sok z cytryny z koncentratu, pieprz czarny.
Produkt może zawierać znikome ilości innych ORZECHÓW.
Masa netto: 180 g
Nr partii/ Najlepiej spożyć przed: patrz nr/ data na górze opakowania.
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Producent: Mutti S.p.A., Via Traversetolo 28, 43022 Montechiarugolo (PR), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 971 kJ / 232 kcal
Tłuszcz: 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 5,8 g, w tym cukier: 4,6 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,7 g