PULPA POMIDOROWA MUTTI 400 G
Opis
WŁOSKA PULPA POMIDOROWA MUTTI 400 G
Produkt przygotowany w 100% z włoskich pomidorów.
Pulpa MUTTI, o gładkiej i aksamitnej konsystencji, przygotowywana jest z najwyższej jakości świeżych i intensywnie czerwonych pomidorów zebranych ze słonecznych rejonów Włoch.
Pulpa MUTTI stosowana jest jako podstawowy składnik do przygotowywania potraw w kuchni śródziemnomorskiej. Odgrywa ważną rolę jako dodatek bazowy do pizzy, do różnego rodzaju sosów, mięs i owoców morza.
Składniki: pomidory 99,8, sól
Masa netto: 400 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, w niemetalowym naczyniu i spożyć w ciągu 5 dni.
Producent: Mutti S.p.A., Via Traversetolo 28, 43022 Montechiarugolo, Parma, Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 110 kJ / 26 kcal
Tłuszcz: 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 3,9 g, w tym cukier: 2,8 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,3 g