SER GORGONZOLA PIKANTNY GHIDETTI 1,500 G
Opis
SER GORGONZOLA PIKANTNY GHIDETTI
Produkt wyprodukowany w 100% z włoskiego mleka krowiego.
Ser Gorgonzola w wersji pikantnej, powstaje z pełnego, pasteryzowanego krowiego mleka (wyłącznie świeżego) w kadzi, w temperaturze 30 °C. Przed koagulacją do mleka dodawane są kultury bakterii fermentacji mlekowej - podpuszczka oraz zarodniki penicyliny. Po zakończeniu dojrzewania krąg serowy jest zabezpieczany osłoną z tłoczonego aluminium. Osłona potwierdza autentyczność produktu, zmniejsza kurczenie się sera powodowane przez odparowanie, zabezpiecza skórkę przed pękaniem i uszkodzeniami mechanicznymi.
Przed skosztowaniem, zalecamy pozostawić ser w temperaturze pokojowej przez minimum 30 minut, po to aby wyostrzyły się cechy organoleptyczne, wówczas ser będzie najsmaczniejszy.
Składniki: MLEKO krowie pasteryzowane, bakterie kwasu mlekowego, sól, podpuszczka zwierzęca, wybrane grzyby z gatunku Penicillium
Alergeny: MLEKO i PRODUKTY POCHODNE.
Masa netto: 1500 g
Najlepiej spożyć przed: patrz data na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od 2 °C do 6 °C.
Producent: Caseificio Ghidetti s.r.l., Via Vivaldi 201, 37050 Isola Rizza (VR), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1459 kJ/352 kcal
tłuszcz: 29 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
węglowodany: 1,7 g, w tym cukry: 0 g
białko: 21 g
sól: 1,7 g
Produkt zapakowany do wysyłki w specjalny pojemnik termiczny wypełniony lodem, który gwarantuje stałą temperaturę podczas transportu.
W dbałości o najwyższą satysfakcję kupujących, uprzejmie prosimy o jak najszybsze odbieranie przesyłek z paczkomatów.