SMAROWIDŁO Z MIĘSA WIEPRZOWEGO ‘NDUJA DI SPILINGA CALLIPO 200 G
Opis
SMAROWIDŁO Z MIĘSA WIEPRZOWEGO ‘NDUJA DI SPILINGA CALLIPO
'nduja to jeden z wielu skarbów prosto z Kalabrii, pochodzi z miasta Spilinga.
Przygotowywany jest z najlepszej jakości wieprzowiny i ostrej papryczki chili.
Smarowidło można spożywać z gorącym pieczywem, grzankami i pizzą.
Może także wzbogacać pierwsze dania, a łączony z warzywami, zwłaszcza strączkowymi, idealnie się uzupełnia.
Składniki: ‘Nduja 92% (tłuszcz wieprzowy 42%, mięso wieprzowe 30%, papryczka ostra 25%, sól 3%), oliwa z oliwek 8%.
Produkt bezmleczny, pasteryzowany.
Produkt nie zawiera składników GMO, barwników i konserwantów.
Obszar pochodzenia mięsa i papryczki ostrej: Włochy.
Masa netto: 200 g.
Najlepiej spożyć przed: patrz data na wieczku.
Przechowywanie: przechowywać z dala od źródeł ciepła.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 °C do 4 °C i spożyć w ciągu 30 dni.
Producent: Giacinto Callipo Conserve Alimentari S.r.l., Riviera Prangi 156, 89812 Pizzo (VV), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2199 kJ/532 kcal
tłuszcz: 50 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g
białko: 20 g
sól: 2,2 g