Ser Gorgonzola z Włoch piccante DOP Ghidetti 1,500 kg
Opis
Formaggio GORGONZOLA PICCANTE D.O.P. Ghidetti - 1,500 g
Ser Gorgonzola w wersji pikantnej - powstaje z pełnego, pasteryzowanego krowiego mleka, ( wyłącznie świeżego ) w kadzi, w temperaturze 30 °C. Przed koagulacją do mleka dodawane są kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka oraz zarodniki penicyliny ( przez co uznawany jest z naturalny antybiotyk ).
Po zakończeniu dojrzewania, krąg serowy jest zabezpieczany osłoną z aluminium tłoczonego. Osłona potwierdza autentyczność produktu, zmniejsza kurczenie się sera powodowane przez odparowanie, zabezpiecza skórkę przed pękaniem i uszkodzeniami mechanicznymi.
Przed skosztowaniem, zalecamy pozostawić ser w temperaturze pokojowej przez minimum 30 minut, po to aby wyostrzyły się cechy organoleptyczne, wtedy to ser stanie się najsmaczniejszy.
Produkt zapakowany do wysyłki w specjalny pojemnik termiczny wypełniony lodem, który gwarantuje stałą temperaturę podczas transportu.
W dbałości o najwyższą satysfakcję kupujących, uprzejmie prosimy o jak najszybsze odbieranie przesyłek z paczkomatów.
Przechowywać w temperaturze +2°C. +6°C.
Składniki: Mleko, podpuszczka, sól, bakterie kwasu mlekowego i Penicilium.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia:1322kJ/319kcal
Tłuszcz:27g
w tym kwasy nasycone: 16g
Węglowodany: 0g
W tym cukry:0g
Białko: 19g
Sól: 1,5g
Wyprodukowano we Włoszech.
Termin ważności:30/10/2024r