WŁOSKIE CIASTKA KRUCHE Z NADZIENIEM JABŁKOWYM CUOR DI MELA MULINO BIANCO 300 G
Opis
WŁOSKIE CIASTKA KRUCHE Z NADZIENIEM JABŁKOWYM CUOR DI MELA MULINO BIANCO
Kruche, okrągłe ciastka z nadzieniem jabłkowym Cuor di Mela przygotowane w 100% z włoskich jabłek GOLDEN DELICIOUS oraz z mąki pochodzącej ze zrównoważonego rolnictwa.
Kruche ciastka, o miękkim i pachnącym nadzieniu, są w pełni pozbawione konserwantów, szkodliwych tłuszczy utwardzonych i niezdrowych barwników.
Sprawdzona włoska receptura i wyjątkowy smak!
Składniki: mąka pszenna 43%*, konfitura jabłkowa 23,2%* (przecier jabłkowy 18%*, syrop glukozowo-fruktozowy, dekstroza, sok jabłkowy 2,8%*, cukier, substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), cukier, olej słonecznikowy, syrop glukozowy, jabłko 2,8%*, masło, świeże jaja, mleko w proszku odtłuszczone, syrop fruktozowo-glukozowy, skrobia modyfikowana, substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, winian monopotasowy), ocet jabłkowy, sól, aromaty, cynamon. (*w przeliczeniu na produkt gotowy).
Produkt może zawierać znikome ilości orzechów, gorczycy, sezamu i soi.
Produkt nie zawiera oleju palmowego, tłuszczy utwardzonych, dodatków barwiących i konserwujących.
Masa netto: 300 g
Najlepiej spożyć przed: 03/03/2025
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Barilla G. e R. Fratelli S.p.A., via Mantova 166, 43122 Parma, Włochy
Kraj pochodzenia: Włochy.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 1719 kJ / 409 kcal
Tłuszcz: 13 g, w tym kwasy nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 66 g, w tym cukry: 31 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,28 g
Idealne śniadanie na dobry początek dnia:
4 ciastka Cuor di Mela (46 g)
+ 1 filiżanka herbaty (200 ml)
+ 1 odtłuszczony jogurt truskawkowy (125 g)
= 1295 kJ / 309 kcal
Co stanowi 16% referencyjnej wartości spożycia kalorii dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 26 ciastek.
Puste opakowanie należy wyrzucić do niebieskiego pojemnika na papier.
Opakowanie nadaje się do recyklingu.