Włoska mąka do pizzy typ 0 Manitoba Oro Caputo 1kg
Opis
Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 1 kg Caputo
Właściwości mąki o wysokiej zawartości glutenu, białka - sprawiają, że wyrobione ciasto staje się lśniące i jednolite. Dodatek mąki powoduje, że ciasto surowe jest elastyczne i rozciągliwe, łatwe do formowania, a w ciepłym miejscu pięknie wyrośnie.
Ten rodzaj mąki sprawdzi się w przepisach, które wymagają długiego wyrastania - chleba, bułek, ciasto do pizzy, a także wypieków cukierniczych, takie jak: babki, biszkopty, pączki, a nawet chrusty.
Wilgotność max.15,5%, W=370/390, P/L=05/06, białko-14/14,5%
Składniki
mąka pszenna, typ 0
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 350 kcal/ 1482 kJ
Tłuszcze: 1,5 g
- w tym nasycone: 0,1 g
Węglowodany 69 g
- w tym cukry 1 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 14 g
Sól: 0,016 g
Informacje dodatkowe
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt zawiera gluten.
Produkt w 100% włoski.