Włoska mąka typ 00 SUPERIORE 1kg Le 5 Stagioni
Opis
Mąka typu 00 SUPERIORE Le 5 Stagioni - 1 kg
W=330
Bardzo wysokiej jakości, oryginalna mąka prosto z Włoch od Le 5 Stagioni. Wytwarzana z miękkiej pszenicy typu „00” o wysokiej zawartości białka. Odpowiednia do wszystkich ciast z długim spulchnianiem, gdzie potrzebna jest duża elastyczność. Superiore jest używana do wypieku oryginalnie włoskiego ciasta do pizzy, a także ciast drożdżowych typu bułki, chleb.
Stworzona z myślą do wyrabiania ciasta o średnim czasie wyrastania wynoszącym do 8 do 13 godzin.
Właściwości chemiczne:
- Wilgotność: 15,5%
- Zawartość białka 13%
- Zawartość popiołu całkowitego 0,55%
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna 1437kJ/339Kcal
- Tłuszcz 0,9g
- Węglowodany 69g (w tym cukru 1,5g)
- Białko 13g
- Sól 0g
Data ważności: 30.04.2025r.