Włoski Parmezan Parmigiano Reggiano 1,050 kg Ghidetti
Opis
Oryginalny, włoski ser parmezan:
Formaggio Parmigiano Reggiano DOP 1,050 kg
Parmezan jest jednym z najbardziej docenianych serów na świecie. Ostry oraz wyrazisty smak tego sera doskonale podkreśla walory smakowe włoskich ( i nie tylko ) potraw. Dodawany do dań makaronowych, na włoską pizze, zapiekanki, sałatki czy przystawki np. carpaccio. Jest produktem rdzennie włoskim, który od ponad siedmiu wieków produkowany jest zgodnie z niezmienną i sprawdzoną recepturą. Parmezan posiada certyfikowaną nazwę pochodzenia (DOP) co oznacza, że tylko ser wytwarzany w Parmie, w prowincji Reggio Emilia i pobliskich okolicach może być oznaczony tym zapisem. Prawdziwy Parmigiano Reggiano musi spełniać warunki charakterystyczne dla parmezanu (ser twardy, podpuszczkowy, produkowany tylko z niepasteryzowanego, krowiego mleka).
Ser dojrzewający 10 miesięcy.
Szczelne opakowanie przedłuża trwałość produktu, gwarantując maksymalną świeżość.
W dbałości o satysfakcję kupujących, uprzejmie prosimy o jak najszybsze odbieranie przesyłek z paczkomatów.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia:1671 kJ/ 402kcal
Tłuszcz:30 g w tym kwasy nasycone: 20 g
Węglowodany: 0 g W tym cukry:0 g
Białko: 32 g
Sól: 1,6 g
Termin ważności:04/06/2025r.