Włoskie pesto bazyliowe alla genovese O Sole e Napule 190g
Opis
PESTO alla Genovese - O SOLE E NAPULE - 190g
Pesto marki O Sole e Napule to najwyższej jakości produkt prosto ze słonecznych Włoch.
Zielony, głęboki odcień pesto nadaje włoska bazylia, a dodatek oleju i oliwy zapewnia idealną konsystencję. Dodatek włoskich serów Grana Padano i Pecorino Romano uszlachetnia smak pesto i nadaje mu niezwykły aromat.
Włosi dodają pesto głównie do potraw makaronowych, ale sprawdzi się również do bruschetty, kanapek oraz ulubionych przekąsek.
Szczelne opakowanie przedłuża trwałość produktu, gwarantując maksymalną świeżość.
Po otworzeniu słoiczka produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Skład: oleje roślinne ( słonecznik,rzepak, soja)Bazylia 31%, syrop glukozowy, orzechy nerkowca 5%, ser Grana Padano DOP(mleko, podpuszczka, sól, lizozym z jaj) 3%, ser Pecorino Romano DOP (mleko, podpuszczka, sól) 1%, oliwa z oliwek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat naturalny z bazylii.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia: 2113 kJ/513 kcal
Tłuszcz:52g
w tym kwasy nasycone: 6,9g
Węglowodany: 5,5g
W tym cukry: `3,2g
Błonnik:2,1g
Białko:4,6g
Sól: 13,1 g
Wyprodukowano we Włoszech.
Termin ważności: 29/08/2024 r.