Bresaola wołowa długodojrzewająca Nativa 1,4 kg
Opis
Bresaola Punta Nativa 1,4 kg
Bresaola to tradycyjna włoska wędlina z mięsa wołowego, zgodnie z włoską recepturą proces dojrzewania trwa do 13 tygodni. Bresaola to wędlina, która jest wyjątkowo miękka i soczysta. W pełni dojrzała lekko twardnieje i przybiera głęboki ciemnoczerwony kolor. Podczas procesu dojrzewania mięso nacierane jest idealnie skomponowanymi włoskimi przyprawami.
Bresaola to przede wszystkim wykwintny, lekko słonawy smak chudego mięsa. Pokrojona na bardzo cienkie plasterki podawana jest np. w carpaccio. Nasza propozycja: cienkie plasterki bresaoli można ułożyć na rukoli, skropić cytryną z dodatkiem dobrej oliwy z oliwek i posypać tartym serem Parmigiano Reggiano D.O.P. lub Grana Padano.
Bresaola Punta jest z pewnością świetnie dobraną towarzyszką do tzw. ciężkich czerwonych win.
Szczelne, próżniowe opakowanie przedłuża trwałość produktu, gwarantując maksymalną świeżość. W dbałości o najwyższą satysfakcję kupujących, uprzejmie prosimy o jak najszybsze odbieranie przesyłek z paczkomatów.
Produkt zapakowany do wysyłki w specjalny pojemnik termiczny, który gwarantuje stałą - niską temperaturę podczas transportu.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia:585kJ/138kcal
Tłuszcz:1,3g w tym kwasy nasycone: 0,7g
Węglowodany: 0,0g
W tym cukry:0,0g
Białko: 31,6g
Sól: 3,6g
Termin ważności: 29/10/2024r.
Wyprodukowano we Włoszech