Włoska Panna Cotta S.Martino 64 porcje bez glutenu
Opis
Prawdziwa włoska Panna Cotta bez glutenu:
Panna Cotta S.Martino - 64 porcje
Dzięki gotowej mieszance Panna Cotta S.Martino otrzymujemy, w błyskawicznym tempie, pyszny deser o wyrafinowanym smaku z dodatkiem owocowej polewy. Produkt, nie zawiera żelatyny spożywczej, jest ona zastąpiona karageniną pochodzenia roślinnego. Produkt pozbawiony glutenu.
Sposób przygotowania: Wsypać mieszankę do rondla. Stopniowo dodawać 250 ml śmietany (najlepiej świeżej) i 250 ml mleka, energicznie mieszając, aby uniknąć tworzeniu się grudek. Doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając pozostawić na wolnym ogniu przez około 2 minuty. Po zdjęciu z ognia wlać śmietankę do formy lub do foremek i pozostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Przed podaniem należy przełożyć spód formy na ciepło przez kilka sekund.. Obróć deser do góry nogami na talerzu do serwowania, na koniec polać syropem owocowym.
Deser zaleca się przechowywać w lodówce.
Co dodać:
250 ml śmietany (najlepiej świeżej) i 250 ml mleka. Aby uzyskać smaczniejszą wersję, polecamy zastosować 500 ml śmietany. porcje: Opakowanie zawiera 1 opakowanie 65 g mieszanki deserowej i 1 saszetkę sosu owocowego 30 g. 6 porcji otrzymuje się z jednego opakowania.
mieszanka do Panna Cotta zawiera: cukier, skrobia kukurydziana, dekstroza, zagęstnik: karagen; sól, naturalny aromat waniliowy. Gotowy karmelizowany (31,5%): syrop glukozowy, cukry karmelizowane, syrop glukozowo - fruktozowy. Może zawierać śladowe ilości soi i mleka.