MAKARON SPAGHETTI NR 12 DE CECCO 500 G
Opis
MAKARON SPAGHETTI NR 12 DE CECCO
Makaron spaghetti od włoskiego producenta DE CECCO, to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z sosem pomidorowym, warzywnym czy mięsnym. Doskonale smakuje również w połączeniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i odrobiną tartego parmezanu.
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda.
Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Kraj uprawy zboża: UE i spoza UE
Kraj przemiału: Włochy
Masa netto: 500 g
Najlepiej spożyć przed: 16.04.2026 r.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Wskazówki dotyczące przygotowania makaronu: użyj 6 litrów wody do ugotowania 500 g makaronu. Doprowadź wodę do wrzenia. Gdy zacznie się gotować, dodaj sól. Wsyp makaron. Zamieszaj od czasu do czasu. Po ugotowaniu odcedź i dopraw według uznania.
Czas gotowania al dente: 10 minut.
Producent: F.lli De Cecco di Filippo Fara S. Martino S.p.A., Via F. De Cecco, 66015 Fara S. Martino (CH), Włochy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1490 kJ / 351 kcal
tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 69 g, w tym cukry: 3,4 g
błonnik: 2,9 g
białko: 14 g
sól: 0 g